Kövess minket

Edzések

Futni jó!

Nem szeretnék belekezdeni egy komplett leírásba “Az anatómia” címszó alatt, erre ott vannak az igazán szakszerű könyvek, rajzok, hogy hogy is működik a szervezetünk.

Én mint laikus, a másik végét kaptam el, miért fussak? Miért jó az nekem?

Futni ugye majdnem mindenki tud! Nem kell hozzá semmi más, csak egy jó nagy adag akarat,kitartás és nem utolsó sorba egy futó cipő.

Nekem a futás a szabadság érzetét nyújtja, kiürül a fej, tisztábban lát az ember, csökken a stressz, javul az erőnlét vele együtt a kitartás és szinte hihetetlen, de erre is már van tanulmány, kísérlet, ami bizonyított hogy a futók jobb szeretők :). Gyönyörűen formálja a testet és a lelket … engem meggyőzött.

futásHa kicsit belenézünk mélyebben, futás az egyik leghatékonyabb mozgásfajta. Mozgásban van az egész testünk, fej tartásától kezdve, kéz mozgatása, has befeszítése és nem beszélve a láb munkájáról is, ahol szervezetnek nem kis energiát kell belefektetni ebbe az egyszerűnek tűnő mozgásfajtába. Céltól függően is lehet változtatni az edzéstervet: intervalos gyors-lassú tempót váltogatva kondíció és gyorsaság növeléséhez, lassú hosszabb tempo állóképesség és zsírégetés elősegítéséhez és még sorolhatnám. Továbbá kiválóan erősíti a szívet, a tüdőt és a keringési rendszer.

Egy élő példára csatolnék egy húsz perces futás eredményemet, ahol laza kocogással 230 kcal sikerült elégetnem, nem beszélve még a többi előnyökről sem, amit a futás adott nekem.

Tipp edzéstervre a nap különböző napszakában 20 perces futáshoz:

⦁ reggel éhgyomorra 20 intervalos edzés (10 perc bemelegítés, majd 8 x váltakozva gyors-lassú tempó kondíciótól függően),
⦁ este lefekvés előtt egy laza kocogás, jobb alvási eredmények fedezhetők fel nálam,
⦁ edzés előtt bemelegítő 20 perces kocogás (vérszint megnövelése, test felkészítése),
⦁ edzés után levezető kocogás(szervezet visszaállítása egy kiadós edzés után + zsírégetés növelésének megnövelése).

Ing. Andrea Hajduová

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Edzések

Fentre
%d blogger ezt szereti: