Kövess minket

Edzés. Legjobb edzésforma? Kockás has? Formás hátsó?

Edzések

Edzés. Legjobb edzésforma? Kockás has? Formás hátsó?

Edzés. Legjobb edzésforma? Kockás has? Formás hátsó?

Edzés. Fogyás. Izmok. Edzésforma. Mai világunk gyakran keresett kulcsszavai.

Manapság a sport és az egészséges életmód elég „trendi“ lett. Az edzőtermek egyre jobban vannak zsúfolva edzeni vágyó egyénekkel, egyre több edzőterem nyílik; fogyás, szép izmok és a fit életmód sok ember életcélja lett. Ezzel nincs is semmi baj. Mai technológiai világban, ahol a számítógép és a mobil használata passzív életmód fele visz minket, nagyon fontos az aktív rész is a napjainkban.

Edzőtermek, cross-fit, joga, kondis edzések, spinning, insanity, TRX, már lassan nem is tudjuk mit választjunk. Melyik a jó? Vagy az átlagos labdajáték is elegendő?

Milyen edzés a jó?

Blogjaim nem arról szólnak, hogy egy tudományos eredmény vagy más kísérlet alapján elemeznék egyes edzésformákat vagy ételeket. Blogjaim inkább saját véleményem és tapasztalataimról szólnak. Ezért a válaszom is egyéni és nem feltétlen jó mindenki számára. Ha kiindulok tapasztalataimból, akkor pl egy órás foci, ahol futsz a barátaiddal, jókat nevettek, élvezitek (persze nem a kapus szerepében, hanem egy 100 méteres pályán, ahol négyen játszotok, talán az ideális 😊) elégethetsz akár 800 kalóriát is, vagy még többet is …  talán mondanám a legjobb edzésformának. Élvezed a zsírégetést, van benne HIIT is és sok – sok futás. Persze, sérülés előtérbe kerül, úgyhogy óvatosan. Lehet ennél többet el lehet égetni és zsákos edzésnél, sparingpartnerrel, ahol zsákba ütsz-rúgsz, felvátod egy-két négyütemű fekvőtámasszal, majd harc az edzőpartnerrel. Szintén egy durva kalóriaégetés. De itt az élvezet talán alul marad. De a sérülés szintén az élen van 😊.

Nekem a legjobb edzés a..

Egy átlagos dolgos embernek az időhiánnyal van a legnagyobb problémája, majd a munka utáni fáradtsági érzéssel. Igen, mindnyájan ismerjük ezt az érzést. Munka-család-edzés kombinációkat néha elég nehéz egyeztetni. Ez miatt mondanám, hogy az egyik legjobb edzésforma a reggeli futás munka előtt. Éhgyomorra nem lesz egy nagy tleljesítmény. De felkészíthetjük testünket a napra és az emésztésünket is beindíthatjuk. Emelett nyugodtabbak lehetünk a nap folyamán, hogy már valamit mozogtunk és egy 20 perces kocogás után már „léptünk“ is 3000 felett. Jupí! Az érzés miatt már megéri. A munka után, ha marad energia, akkor meg egy HIIT vagy egy erősítő edzést ajánlanák. Izmok erősítésben és kondi javítására kitűnő. Jobban szeretem a rövidebb, de annál intenzívebb edzéseket. Mert ugye “sajnos” a mai világban az idő az egyik legnagyobb érték, ezért probáljuk meg kihasználni minél efektívebben.

És hogy szinte “mindegy milyen edzést választunk” mondatom azzal támasztom alá, hogy :

ételfüggő. Tehát igazítsuk a napi bevitelhez.

  • Szereted a csokit? Akkor eddzél keményebben és többet. Elméletileg van energiád.
  • Fáradt vagy? Akkor pihenj, egyél inkább csak sovány húst és sok zöldséget, kevés körettel és sok vizet.
  • Elrontottad a napod? Gondolod egy kiadós reggeli után a hotelon. Dehogyis! Tele vagy bizonyára energiával. Tehát supp egy kiadós túrára vagy edzésre fel 😊.

Sose csüggedj, ismerd a kalóriaértékeidet és irányítsd TE a fogyásod és a jókedved: www.fitsmile.eu

Légy vidám és fit FITSMILE.

Tovább olvasom...
Neked ajánlott:
Ing. Andrea Hajduová

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Edzések

Fentre
%d blogger ezt szereti: