Kövess minket

Ingredients- avagy miből lesz a cserebogár?!

Életmód

Ingredients- avagy miből lesz a cserebogár?!

Ingredients- avagy miből lesz a cserebogár?!

Ingredients, mit jelent e szó, miért is fontos?

A mai világ legnagyobb buktatója, talán még mindig az, hogy a külsőségek alapján ítélkezünk. De kit is lehetne emiatt hibáztatni? Minden ember szereti a szépet, a vidámságot… Ugye hölgyeim ismerős? Legalább egyszer az életünk során belefutunk abba a hibába, hogy az alapján vásárolunk meg egy terméket, mert cuki rózsaszín, virágos dobozban van, vagy mert híres, neves márka… Ezt hívják jól működő marketingnek!

Viszont nekünk vásárlóknak, résen kell lennünk, és “belesni” a színfalak mögé. Ugyanis nem minden arany, ami fénylik, tartja a mondás.

Szerencsére, rengeteg segítséget kaphatunk, hogy felvilágosulttabak legyünk. Az sem titok, vagy újdonság, hogy minden egyes terméken kötelező feltüntetni azt, hogy miből áll az adott termék. Ezt általában az Ingredients cimszó alatt találjuk. Igen ám, csak ember legyen a talpán, aki a sok idegen kifejezést megérti avagy ismeri.

ingredients_fitsmileEgyre nagyobb divatját éli a glutén-laktózmentes páros. Legtöbbször ennyi is elég nekünk, hogy ezek a bűvös szavak felvannak tüntetve. Meg se nézzük, hogy akkor valójában mit is tartalmaz az adott termék?! Velem is már előfordult, hogy úgy vásároltam akár egy sima kenyeret, hogy az volt a neve “fitness”. Viszont miután megnéztem, hogy mégis mitől fitness, csalódnom kellett és csak a saját ostobaságomat hibáztathattam. Elenyésző százalékban tartalmazott mondjuk tönköly lisztet, viszont nagy mennyiségbe még mindig ott volt a búzaliszt. Ès ez csak egy csepp a tengerben. Ugyanis szomorú tény, hogy igazi arany korát éljük az allergia és különböző ételintoleranciának.

Ingredients. Ezért fontos figyelni e varázsszót a termékeinken.

Hogy alakulhatott ez ki? Tényleg mi magunk tehetünk róla?

Sajnos, a legtöbb esetben a válasz igen.

Viszont rengetegszer tapasztalom azt is, hogy egyre többen vagyunk, akik megpróbálnak tudatosan táplálkozni és oda figyelnek arra, minek teszik ki a szervezetüket, vagy például mivel ápolják bőrüket, hajukat.

A szépségiparban is rengeteg zsákutcába futhatunk. Vegán, bio, natur… igen, a kínálat nagy. De itt is az a szabály, figyeljünk, olvassunk, és értelmezzünk. Az interneten már nagyon sok cikket találhatunk, melyik adalékokra, alapanyagokra kell odafigyelni, esetleg elkerülni.

Sok női ismerősömtől hallottam azt a mondatot, hogy csakis parabén, tartósítószermentes krémeket vásarol. Bravó! 👏 Viszont a legtöbbször nem tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy miért? Miért rossz az nekünk? Vagy, hogy a krémeket nem kell tartósítani?

Nem könnyű kiigazodni rajta, de nem lehetetlen.

Az INCI listát ugy kell értelmezni, hogy ami a legelején található abból van a legtöbb az adott termékbe, és értelemszerűen a legkevesebb a végén található.

Egy pár irritáló összetevő ( ügyeljünk arra, hogy ne legyen a felsorolás első felében):

  • Ammonia
  • Benzalkonium chloride
  • Benzyl alcohol
  • Etanol
  • Fragrance/parfume
  • Camphor
  • Citruslevek és olajok…

Tovább olvasom...
Neked ajánlott:
Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Életmód

Fentre
%d blogger ezt szereti: