Kövess minket

Reggeli a nap legfontosabb étkezése?!

Étkezés

Reggeli a nap legfontosabb étkezése?!

Reggeli a nap legfontosabb étkezése?!

Reggeli?

Tévében, rádióban, szomszédtól, utcán idegenektől is ? … gyakran halljuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Hm, vajon tényleg igaz ez az állítás vagy egy nagy átverés és az emberek megtévesztése?

De hát ki és miért is akarná megtéveszteni az embereket? Netán a pénz, a biznis, minél több „fit reggeli“ eladása érdekében?

Nem válaszolok rá, nem is szeretnék, mert ezt mindenkinek maga kell eldöntenie. De azért elmondanám saját véleményen és főleg tapasztalatom.

Saját tapasztalatom …

Sokáig én is így voltam vele, igen. Reggelizek, mert hát kell az energia, meg hát azt mondják, hogy egészséges. Teltek, múltak a napok, hónapok, évek. Próbáltam sokszor kalóriadeficitben maradni és tele energiával átélni a napot .. de sokszor mégse sikerült. Egyre ingerültebb lettem. Hogy lehet az, hogy felkelek, eszek és elméletileg fittnek kéne lennem, mert hát alvás után vagyok meg még az az „energia“ is megvolt. Mégsincs? Hogy lehet az?

reggeli

Így hát olvasgattam könyveket, cikkeket … és egy-két szakember azt állította, hogy talán mégse a reggeli a legfontosabb. Hm, reggelit kihagyni? Akkor számomra ez szinte lehetetlennek tűnt, hisz minden napom a reggelivel kezdődött.

Így hát kipróbáltam. S azt fedeztem fel, hogy bizony néha tényleg jobb nem reggelizni. Elején sokszor nem ült nekem ez a stílus. Rossz volt beleszokni, de mivel tudtam, hogy sok pozitívumot ad, szépen lassan elkezdtem szoktatni hozzá a szervezetem.

Tudjuk, hogy az emésztés egy nagyon bonyolult folyamat. Szervezetünknek sok energiára van szüksége, hogy ez véghezmenjen. Akkor miért is reggelizzünk, terheljük szervezetünket, ha nem is vagyunk éhesek?

Ha már csak megszokásbol is ennél, ropogtatnál, csinálnál vmit reggel, akkor jó alternatíva lehet az én kedvenc kombinációm: keserű csokoládé, kávé és kis kókuszolaj hozzá meg fahéj. Energiát ad a koffein, jókedvet a csokoládé, nincs benne szénhidrát, így még az is lehetséges, hogy kibírjuk nagy étkezés nélkül akár délig is, tehát szénhidrát nélkül, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk kénytelen lesz a zsírt is felhasználni az energiaszükségletéhez.

Reggel: energia, jókedv, zsírégetés? Hm, nem is hangzik olyan rosszul.

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánló: Étkezés

Fentre