Kövess minket

Mikor a legjobb edzeni?

Edzések

Mikor a legjobb edzeni?

Edzeni! Talán ez egy sablonos, gyakori kérdés, amire igen nehéz helyes választ adni. Minden embernek más a szervezete, máshogy reagál, más a testfelépítése, napi aktivitása és millió másik tényező, ami befolyásolhatja egy adott edzés minőségét.

Ha saját tapasztaltaim és testfelépítésem szerint válaszolnék, akkor nekem az ideális idő mindenképp a nap első felében lenne. Nagyon jól esik a reggeli éhgyomri edzés. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy ez nem egy minőségi edzés, de utána az érzet és maga az egész nap jobban, energiateljesebben folytatódik.

Ha maga az edzésre kérdezünk, akkor egy vitaminokban, minerálok-ban gazdag kis mennyiségű reggeli, folyadékkal és minimális szénhidráttal feldúsítva egy 2-3 óra elteltével talán összehozható egy rekordbíró minőségi edzés. Ebben az esetben figyelek, hogy az előtte lévő napon picit megnöveljem a szénhidrátot- energiaszükséglet miatt.

Ha a nap első felében nem reális az edzés, akkor jó időnek bizonyulható a délutáni 4-5 óra is. De ilyenkor a táplálékbevitelt csökkentem a minimumra. Kis reggeli, szénhidrátos könnyű ebéd, majd az edzés után egy kiadósabb vacsora.

Egy minőségi edzés legyen tudatosan felépítve:

⦁ kellő energiaforrás,
⦁ kellő energiaforrás,
⦁ nem leterhelt szervezet (nehéz étel, magas glikémiás étel ..),
⦁ folyadék,
⦁ kellő alvás,
⦁ edzéshez inkább minimális éhséggel indulni neki, minthogy tele hassal,
⦁ kipihent szervezet,
⦁ motiváció.

Próbálgass, találd meg a számodra ideális feltételeket egy kiadós edzéshez .. majd figyeld, ahogy fejlődsz. Érdemes .. elhiheted nekem?

Ing. Andrea Hajduová

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Edzések

Fentre
%d blogger ezt szereti: