Kövess minket

Lépésszám ismerete és a fogyás összefüggése?

Lépésszám

Életmód

Lépésszám ismerete és a fogyás összefüggése?

Lépésszám ismerete és a fogyás összefüggése?

Figyeld a napi lépésszámodat, megéri …

Lépésszámláló eszközöket  manapság szinte minden nagyobb üzlethelységben találni. Sőt, elég, ha lehúzunk az okos telefonunkba egy ilyen aplikációt és már figyelhetjük is. Ez esetben viszont fontos, hogy a telefon mindig nálunk legyen, hogy  pontosabb eredményeket szerezzünk.

Hogy miért is fontos ezt figyelni?

Előbbi cikkemben említettem, hogy minden embernek van egy alapanyagcsere értéke, BMR. Ami azt jelenti, hogy mindenkinek szüksége van X kalóriára az adott napon, hogy tudjunk létezni. Ez nem nagy érték (felnőtt átlag nő esetében kb 1300 kcal. Összehasonlításként egy átlag ebéd kb 400-600 kcal). Ezért, ha fogyni szeretnénk vagy alkatunkat megtartani, akkor bizony meg kell szigorúbban válogatni az ételeinket. Viszont, ha szeretünk enni, akkor okosan kell táplálkoznunk vagy létezik egy másik módszer vagy inkább segítség: megemelni a kiadást.

GyaloglásKiadást legefektívebben úgy tudjuk megemelni, ha elmegyünk edzeni, futni, kerékpározni … egyszóval mozgunk. Egy órás edzéssel + – 300 – 600  kcal tudunk elégetni intenzitás és erősségtől függően.

Sokaknál van az a kis probléma, hogy nincs idejük, fáradtak munka után vagy akár egészségügyi okok miatt nem szabad sportolniuk. Ebben az esetben sem kell elkeseredni. Van egy nagyon jó módszer, hogyan tudjuk megemelni a lehetséges bevitelt, tehát ehetünk többet … ez a kis varázsló módszer a gyaloglás.

Nagyon jó kis motivátor lehet pont a fent említett lépésszámláló, mivel tudatában lehet az ember, hogy mennyi lépést tett meg a kiválasztott napon. Sok eszköz pirosan világít, ha hosszabb ideig ülünk. Ez egy nagyon hasznos funkció, mivel a fogyás egy nagyon összetett dolog. Nem csak a kalória számlálásáról szól, hanem pl attól is, hogy ne üljünk lehetőség szerint 1 – 2 óránál hosszabb ideig. Tehát ne adjunk esélyt, hogy aktiválódjon a zsírlerakodás.

Napi ajánlott lépés 10 000, ami felér kb 7,5 – 8 km-rel, attól függően, hogy kinek milyen hosszú egy lépése. Ez felér kb 370 kalóriával. Ez az az érték, amit “ajándékba” kapunk, pluszba. És csupán annyit kell tennünk, hogy pl. a lift helyett lépcsőt használunk. Vagy munkaszünet alatt sétálunk, ülés helyés. Vagy akár ha csak néha a bevásárlási utat gyalog tesszük meg, jármű használata nélkül … Lehetőség szerint válasszunk minél több gyaloglást!

S ne feledd, ne engedd, hogy a zsírlerakodás aktiválódjon! Mozogj lehetőség szerint minél többet! Sétára fel!

Tovább olvasom...
Neked ajánlott:
Ing. Andrea Hajduová

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Életmód

Fentre
%d blogger ezt szereti: