Kókuszolaj! Egy fa termése, amely mindent megad az élethez.
Kókusz, Földünk igaz kincse!
Tudtad, hogy a kókuszdió friss húsa, a kókuszvíz és a kókuszolaj életet menthet?A fiatal kókuszdió vize közel azonos összetételű, mint az emberi vérplazma. A kókusz húsa pedig telített zsírsavakból áll, amelyek megújítják a károsodott szöveteket és kedvezően hatnak az idegműködésre. A kókuszolajat és a kókuszkrémet pedig már régóta ajánlják gyógyászati és kozmetikai célokra. Joggal nevezhetjük a Földünk nagy ajándékának.
A kókusz jótékony hatásai:
- javítja az emésztést,
- élénkíti a pajzsmirigyműködést, éppen ezért segíthet a fogyásban,
- segít eltávolítani a méreganyagokat,
- fokozza a kalcium és magnézium felszívódását,
- vírus, gomba és mikrobaölő hatása miatt természetes immunerősítő,
- szabályozza a hormonháztartást
- a kókusz vize pedig:
- remekül hidratál,
- hűti a szervezetet,
- segít elmulasztani a húgyúti fertőzéseket,
- vérplazma helyet használják, mivel steril és a szervezet elfogadja.
Kókusz a szépségápolásban
A kókuszolaj szépítő hatása a pregnenolonnak köszönhető, antioxidáns hatású, élénkíti a vérkeringést, mérsékli a fáradtságot és védi az idegeket a stressztől. A kókuszolaj kiváló bőrápoló mivel rengeteg antioxidánst tartalmaz, puhává teszi és hidratálja a bőrt. A gyenge hajszálakat pedig egészséges hajkoronává varázsolja, a kókuszolajas hajpakolásnak köszönhetően. Használhatjuk mint ajakbalzsam, vagy akár, mint sminklemosó is. Tökéletesen funkcionálhat, mint bőrradír, ha összekeverjük tengeri sóval vagy cukorral.
Sőt a kókuszolajat kenhetjük az ínyünkre és a fogunkra is, ugyanis elpusztítja a szájban élősködő kórokozókat.
Kókusz a konyhában
A kókuszolajat bátran használjuk a konyhában is, szinte bármit főzhetünk vele, ugyanis a legstabilabb magas hőfokon (76 °C -ig) . A kókuszolaj nem polimerizálodik és nem alkot veszedelmes transzzsírokat.
Hol tároljuk a kókuszolajat?
A jó minőségű olaj, nem igényel hűtést, viszont a kókuszkrémet tartsuk hűtőben, hogy tovább maradjon friss.
Kókusz és a fogyás: TOP 3

