Kövess minket

Fáradt vagy egész nap, energia hiányában szenvedsz?

Életmód

Fáradt vagy egész nap, energia hiányában szenvedsz?

Sokat küzdöttem ezzel a problémával én is, nem is olyan rég. Fáradt voltam fizikailag és pszichikailag is. Nem volt kedvem dolgozni, ha edzeni akartam, kellett valami stimuláns, ami segített véghezvinni az edzést, kedvem egyenlő volt a nullával. ..megelégeltem.

Elkezdtem keresni a probléma forrását. Nem lehet sajnos általánosítani ezt a fajta problémát, lehet nagyon sok oka, pl:

  • nem elégséges kalóriabevitel,
  • nem minőségi ételek, italok,
  • sok gyorscukor tartalmú étel, ital,
  • túl sok kalóriabevitel,
  • nehéz ételek,
  • nem megfelelő makroanyag-kombináció,
  • allergia vagy intolerancia egy adott ételre, italra,

…… no várjunk, várjunk. Ez mind az étkezésről szól?

Így van. Egy egészséges embernek nem szabadna lennie kedv- és energiaingadozásnak egy adott napon, ha minőségi ételek és italokat fogyaszt és tudja mikor mennyi a jó. Mert miért is étkezünk? Bizony nem egy két perces öröm kedvéért, hanem azért, hogy legyen energiánk és kedvünk véghezvinni a napi teendőket és ezzel közelítsünk mindig a kitűzött cél felé. Gondolom minden embernek van célja, de ehhez a legfontosabb az út, ahogy odáig eljutunk.

Tehát példaképp:

nem éri meg a cukrászdából kiválasztott sütiszelet egy két perces örömért, hogy aztán utána fáradtak és depressziósak legyünk. 2 perc jó vs 4-5 óra rossz. Én érzem az ellentétet.

Vagy nem éri meg egy két „decis“ glukózfruktózinvertes ? mindenféle cukros málna, hogy aztán kövérek és kedvtelenek legyünk …

..de élnünk kell, tehát nem vízre és salátára cseréljük le…főleg az édesszájúak, mert minek is? Elég, ha választasz egy olyan alternatívát, ami nem viszi el az energiád, se az életkedved .. és beidőzíted rendesen. Igen, létezik. És nem is titok. Olvasd tovább a blogot és elárulom saját tapasztalataim, amiben lehet megleled te is a válaszod?

 

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánló: Életmód

Fentre