Kövess minket

Bőrápolás fontossága…

Szépségápolás

Bőrápolás fontossága…

Bőrápolás fontossága…

„Bőrápolás

Manapság nem tudunk olyan női magazint találni, ahol ne szerepelne legalább egy cikk a bőrápolásról. Újságírók, szakemberek elpuffogtatják az összes közhelyet, tanácsokat és tippeket adnak a hogyanra és miértre, de mégis az a tapasztalatom, hogy a nők túlnyomó részének fogalma sincs róla, milyen krémeket és arcápolókat használjon vagy, hogy mennyire fontos szerepe is van a bőrünk ápolásának.

Most mondhatjátok azt, hogy ,,jó, neked könnyű, mert kozmetikus vagy,, ami részben igaz is, de elárulom Nektek, még ígyis nap mint nap kifog rajtam a saját bőröm.

Mi az amit biztosan tudunk? Például, hogy a bőrünk a legnagyobb méretű szervünk és az elsődleges funkciója, hogy megvédje szervezetünket a külső behatásoktól. Még bele sem mentünk részletesen a bőr anatómiajába, de máris kimondtunk az egyik kulcsfontosságú tényt, vagyis hogy védelem. Igen ám, de ki védi a bőrünket, ki segíti ellátni a feladatát?

Ugyanúgy ahogy eddzük a szívünket, kíméljük a gyomrunkat, ezáltal a májunkat és a veséinket, ahogy tornáztatjuk az agyunkat, segítenünk kell a bőrünknek, hogy vigyázni tudjon a szervezetünkre. Ha legalább ezt az egyet tudatosítjuk a bőrünk fontosságáról, máris nem lesz csak hiússági kérdés az ápolása.

Az már szerintem nem titok és nem is újdonság, hogy minden ami bent zajlik a szervezetünkben, kihat a külsőnkre is. Tehát amikor jön egy gyulladt pattanás, megjelenik egy
újabb anyajegy, szeplő, pigmentfolt, vagy akár az a fránya herpesz, ez mind egy figyelmeztető
jel, amit a testünk jelezni próbál nekünk … a legtöbb esetben orvosra vagy szakemberre van
szükségünk, viszont ahhoz, hogy a bőrünket tisztán és hidratáltan tartsuk, ahhoz elegendő egy kis türelem és egy kis odafigyelés.

De milyen krémet?

Bőrápolás, krém. Igen tudom, ez sem egy könnyű feladat megtalálni a számunkra megfelelő termékeket. Itt jön
képben az emberi kiváncsiság, hát járjunk utánna, figyeljük, mire hogy reagál a bőrünk, és mire van szüksége.

 

Mivel magára a bőrápolásra és az arcápolók használatára nics egyértelmű matematikai
egyenlet így a következő okosságomba, írásomba, megpróbálok pár tippet adni, hogy találjuk
meg a megfelelő kozmetikumokat, és miket kerüljünk nagy ívben.
Addig is legyetek tudatosak, vigyázzatok a testetekre, hisz ebből is csak egy van!”

 

Timi

 

Ha egyéb tanácsra lenne szükségetek, itt megtaláljátok Timit, a cikk íróját, aki már kiskora óta kozmetikus. Szinte hihetetlen: https://patkosalexandra.hu/szepsegszalon/

Tovább olvasom...
Neked ajánlott:

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánló: Szépségápolás

Fentre
%d bloggers like this: