Kövess minket

Túrázni menni kell, 5 meggyőző indok rá

Edzések

Túrázni menni kell, 5 meggyőző indok rá

Túrázni menni kell, 5 meggyőző indok rá

Túrázni menni kell …

Túrázni menni kell, ha lehet, akkor járni minél gyakrabban. Ugyanis a túrázás egy nagyon hasznos és szinte elegendhetetlen része az egészséges életmódhoz. Túra egy nagyon hasznos időtöltés, kirándulás, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák mint lelkileg, mint testileg egy kisebb újjászületés.

Számomra a túra …

túrázniMindenki tudja, hogy a túra egy egészséges mozgás, sőt sportnak is nevezhető. Eddig én úgy voltam a túrával, hogy kikapcsolásnak nagyon kellemes időtöltés .. míg nem néztem teljesen más szemmel a túrára.

Mivel a fogalmak, mint a kalóriabevitel és kiadás, sport efektivitása, regenerálása szinte számomra már egy nagy kutatási csoporthalmaz, ezért nekifutottam egy két napos túrának, hogy jobban lemérjem a túra, mint mozgásfajta eredményét.

Egyik nap 2050 m magasságú hegynek “ugrottam” neki, kb 700 méteren át egy igen kellemetlen emelkedővel. Másik nap 2500 m szintű kb 1400 méteres meredek útvonallal meglepve. Maga az útvonal nem volt nagyon biztonságos, köveken ugráltunk végig, így a koncetrációs kézséget is rendesen kimerítettem.

  1. túranapom 100 g szénhidráttöltéssel telt. Kimondott szénhidrátot nem is ettem, csak amik a fehérjék és zsírok tartalmaznak. Végeredmény: kellemes fáradtság.
  2. túranapon 200 grammra emeltem  a szénhidrát fogyasztás bevitelét, mivel nehezebb útszakasz volt és a regeneráció se volt elégséges az előző napból. Nehéz pálya volt, meg is szenvedtem ezen a túranapon. Végeredmény: kisebb kimerültség.

Hazaérkeztem, a méreckedés nagyon kellemesen meglepett. A mérleg mutatója javult egynesen lefele :). Ezen kívül ehettem és éreztem, hogy az ételt szinte “marja” a regeneráció. Az érzet és a test reakciója teljesen pozitív, leírhatatlan. Maga a túra bár nehézségekkel járt, de az érzet, amit a test kínált utána teljesen jó volt és végeredményként egy nagyon kiadós és hasznos edzésforma, ami felér több intenzívebb sporttal is. Tehát: mindenképp ajánlom minden korosztálynak!

Nézzük csak meg képekben személyes véleményem TOP 7 miértjét,, hogy kezdjünk el túrázni mihamarabb, ha még nem tettük meg

Egy túranapom elégethetsz átlagban akár 2500 kalóriát, útszakasztól, kondíciótól függően. Ez felér egy 5 x egy órás futással is. Nagyon sok kalóriát égetsz el anélkül, hogy ez nagy megerőltetés lenne. A látványtól a kalandos út elviszi a figyelmed.

Előző1 / 5
Használd ← → (a nyilakat) a lapozáshoz.

Tovább olvasom...
Ing. Andrea Hajduová

Személyi edző – SAKFST 1. szint; fekete öves karate edző – 1. dan; szlovák karate bajnok; C kategóriás bíró; több országos és nemzetközi sikeres versenyző; szlovák rekorder; városi kitüntetett sportoló; legjobb versenyzői cím Nyílt Cseh Bajnokságról

Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ajánló: Edzések

Fentre
%d blogger ezt szereti: